måndag, september 22, 2008

Vad är skillnaden på Plopp och Center?

För att få hjärnan att tänka på annat än det hjärtat vill så snöar jag och min kära Djursholmstant in på mycket intressanta saker. Till exempel äter vi Plopp och Center i mängder framför Ellen och konstaterar att visst är Center godare. Men vad tusan är egentligen skillnaden på godbitarna? Kan Center vara godare om ingredienserna på förpackningarna är till synes identiska? Och varför får ett chokladföretag för sig att göra två mycket om inte exakt snarlika produkter? Exakt snarlika... Mycket fint, nytt uttryck från mig känner jag... Iaf, till saken:

Center föddes 1941 och är från början en Cloettaprodukt medan Plopp kom till världen 1949 hos Choklad Thule. Cloetta köpte sen upp Choklad Thule och då kom Plopp med i Cloettas sortiment. Eftersom båda produkterna är lika populära så har det aldrig funnits någon anledning att ta bort någon av dem.

Men, det är dock inte samma produkt. Plopps fyllning har en något lägre socker- och fetthalt men den stora skillnaden ligger i att Plopp smaksätts med aromen kumarin som smakar karamell medan Center har aromen kola. Dessutom är Ploppfyllningen något rinnigare. Men, enligt vissa Cloetta Fazeranställda, ligger skillnaden i att koktiden på de två fyllningarna är olika.

Nu vet du det.

Det bästa med världen är förstås att man kan googla på "skillnaden på plopp och center" och få svar direkt. Det står viktiga saker på det där Internätet.

Speciellt tack till susning.nu.

4 kommentarer:

Anonym sa...

eller så kan man messa 118 100 och få svar på allt, mycket mindre ansträngning, fråga mig, jag vet.

Anonym sa...

Jag som trodde den stora skillnaden var att chokladen i center var något hårdare och därför sprack på ett mer tillfredsställande sätt... ack vad man kan bedraga sig.

Bells sa...

Tack. Jag har alltid viljat veta detaljerat.

Unknown sa...

tänk det där visste jag redan.
sen tycker du fel, Plopp är godast.
:)